Zupa z mrożonych warzyw i suszonych pieczarek.

Zupa z mrożonych warzyw i suszonych pieczarek.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Zupka wyszła bardzo smaczna,inna niż z samej warzywnej mrożonki lub z pieczarek:) Robię ją już drugi raz i zawsze widzę zachwyt w oczach:)

Składniki

  • Mrożona mieszanka warzywna 450g
  • Pieczarki suszone 2 spore garści
  • Suszone warzywa 1 garść
  • Makaron gwiazdki około 12 dkg
  • Cebula średnia
  • Masło 1 łyżka
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • wegeta,sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę,wrzucić mrożone warzywa,suszone pieczarki oraz suszone warzywa.
    Gotować około 35min.
    Na gotującą zupę wrzucić makaron,mieszać do zagotowania by nie przywarł do dna garnka.
    Osobno na patelce podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i dodać do zupy.
    Gdy makaron jest już miękki rozrobić śmietanę z gorącą zupą,wlać i zagotować.
    Doprawić do smaku.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 23 listopada 2016
Pycha <3
Bellapi 24 listopada 2016
Uwielbiam :)
bellamozzarella 25 listopada 2016
pieczarotka...warzywna pychotka ;-)
Składniki
  • Mrożona mieszanka warzywna 450g
  • Pieczarki suszone 2 spore garści
  • Suszone warzywa 1 garść
  • Makaron gwiazdki około 12 dkg
  • Cebula średnia
  • Masło 1 łyżka
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • wegeta,sól i pieprz do smaku
Składniki