Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z modrej kapusty z kaczką"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 668
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 668
Składniki
Umyj i obierz włoszczyznę, cebulę i kapustę, pokrój w kostkę.
Pokrój w kostkę boczek i podsmaż na chrupiąco na maśle. Wyjmij boczek i wrzuć na masło włoszczyznę i cebulę. Podsmaż, następnie dodaj kapustę i połowę żurawin. Zalej wywarem. Dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu 80-90 minut.
Usmaż pierś kaczki z obu stron. Zawiń w folię i zostaw na 10 minut do ostygnięcia. Pokrój w plastry i nabij na patyczki do szaszłyków.
Wyjmij z zupy liście laurowe i jagody jałowca i zmiksuj ją. Dodaj ocet i śmietanę. Zupę posyp posiekanym majerankiem i resztą żurawin. Podawaj z kaczką.
Jak to zrobić?
Przygotuj pierś kaczki do smażenia. Umyj ją i osusz ręcznikiem papierowym. Ukośnie ponacinaj skórę. Ułóż mięso na suchej patelni skórą do spodu, smaż po 5 minut z jednej strony.Źródło: Olivia