zupa z młodej kapusty z ziemniakami i śmietaną

zupa z młodej kapusty z ziemniakami i śmietaną
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agafia
Pyszna zupa z młodej kapusty

Składniki

  • młoda kapusta - 1 mała główka
  • ziemniaki - 500 g
  • marchewka - 1 duża
  • cebula - 1 szt
  • bulion drobiowy - 1,5 l
  • śmietana 18 % -150 ml
  • masło - 1 łyżka
  • koperek - 1 pęczek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, marchew w plasterki, kapustę poszatkować.

  2. W sporym garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę razem dusić.

  3. Do garnka przełożyć kapustę, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem, gotować około 15-20 minut.

  4. Gdy warzywa są miękkie, zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, dodać posiekany koperek.

Komentarze do przepisu (2)

Dariusz-D 13 maja
Pycha:-)
agafia 15 maja
Dziękuję :)
Składniki
  • młoda kapusta - 1 mała główka
  • ziemniaki - 500 g
  • marchewka - 1 duża
  • cebula - 1 szt
  • bulion drobiowy - 1,5 l
  • śmietana 18 % -150 ml
  • masło - 1 łyżka
  • koperek - 1 pęczek
  • sól, pieprz
Składniki