Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z młodej kapusty z boczkiem"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8893
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8893
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Składniki
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną cebulę, pietruszkę i czosnek. Stale mieszając, przyrumień. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, posól, dopraw pieprzem i smaż przez 5 minut. Całość zalej bulionem, dodaj pół łyżeczki kminku, połowę kapusty i zagotuj.
Gdy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę na gładko. Dodaj resztę kapusty i gotuj przez kilka minut.
Zupę udekoruj podsmażonymi plastrami boczkuŹródło: Na żywo