Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszną zupkę grzybową z grzybów opieniek które mam w słoikach na zimę przygotowane w soli, jeśli chcecie przepis zapraszam pod podanym linkiem na mojego bloga
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 257
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2439
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 417
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 257
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2439
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 417
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości BOCZKOWE lub dowolne mięso, korzenie natki pietruszki oraz suszone warzywa i gotować do miękkości mięsa a w trakcie gotowania zmielić grzyby maszynką do mięsa
Gdy mięso jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz natkę pietruszki i gotować do ich miękkości a gdy miękkie dodać zmielone grzyby i gotować na wolniutkim ogniu przez 20 minut
Po wyznaczonym czasie gotowania się zupy z mielonymi grzybami dosolić jeśli będzie potrzeba dodać ziela i liście laurowe a następnie wlać śmietanę lub mleko ze śmietanką wcześniej wymieszaną zagotować przez 2- 3 minuty, na koniec dodać suszona natkę pietruszki i zdjąć z ognia