Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z melonem i truskawkami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 904
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 904
Składniki
Obierz melony i wydrąż z nich pestki. Wstaw jednego melona do lodówki. Drugiego pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj z jogurtem, sokiem pomarańczowym, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Rozlej do miseczek. Truskawki pokrój na pół. Przy pomocy specjalnej łyżki lub gałki do lodów wytnij z drugiego melona kulki i dodaj do zupy wraz z truskawkami. Posyp liśćmi mięty.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy. Porcja 255 kcal.Źródło: TV14