Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z marchwi z orzechową posypką"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 29
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 29
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Składniki
Rozgrzej w garnku olej. Smaż na nim posiekane: cebulę, czosnek i paprykę jalapeno, aż się zrumienią. Pod koniec dodaj imbir i przyprawy. Zalej wodą, wrzuć obraną pokrojoną marchew. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
Zmiksuj zupę, dodaj mleko kokosowe i ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
Posiekaj orzechy ziemne. Rozgrzej na patelni oliwę. Wrzuć orzechy, wiórki kokosowe, dodaj sól do smaku. Smaż, aż posypka się zrumieni i będzie chrupka.
Podawaj zupę z łyżką jogurtu, posiekanym rozmarynem i posypką orzechowo-kokosową.Źródło: Olivia