Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa rodem z kuchni brytyjskiej
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Składniki
W rondlu podgrzać 1/2 szklanki bulionu, dodać cebulę, czosnek, kumin, dołożyć marchew i seler, gotować 5 minut, mieszać. Dodać pozostały bulion oraz wodę i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować około 20 minut bez przykrycia.
Zupę zmiksować partiami, aż będzie jednolita. Dodać soczewicę i gotować na małym ogniu, aż soczewica zmięknie. Do gorącej zupy dodać maślankę, podawać odrazu po przygotowaniu. Smacznego.