Zupa z liści kalafiora

Zupa z liści kalafiora
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;) A tu liście…mega <3

Składniki

  • liście z jednego dużego kalafiora
  • 100 g słoniny
  • 1 łyżka masła
  • chili
  • pieczywo
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Liście kalafiora płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy.
    Podgrzewamy.
    Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy.
    Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili.
    Podajemy ze świeżym pieczywem.

Komentarze do przepisu (5)

Bellapi 19 sierpnia 2017
super, wykorzystane od początku do końca. Uwielbiam :)
Docherro 19 sierpnia 2017
Na pewno smaczna...zjadłabym w Twoim Arku wykonaniu...:)
bellamozzarella 24 sierpnia 2017
Super pomysł,tak jeszcze nie jadłam ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • liście z jednego dużego kalafiora
  • 100 g słoniny
  • 1 łyżka masła
  • chili
  • pieczywo
  • sól, pieprz
Składniki