Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7344
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 167
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7344
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 167
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Z masła i mąki zrobić zasmażkę.
Wlać bulion, mieszając zagotować, Zmniejszyć ogień, gotować 10 minut.
Ziemniaki pokroić w kosteczkę, a marchewkę w plasterki.
Świeże grzybki umyć, te większe również pokroić i włożyć do wywaru razem z ziemniakami i marchewką.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem (jak kto lubi).
Gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Zupę wymieszać ze śmietaną, na koniec dodać zieleninę. Przyprawić octem winnym.
Podawać z jajkiem na twardo.
Wiele lat temu znalazłam ten przepis w jakiejś gazecie i od tamtej pory co roku serwuję ten przysmak mojej rodzince