Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kukurydzy, z kurczakiem i fetą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 15 min • 305 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Kukurydzę skrop połową oliwy, przypraw do smaku. Zawiń w folię i piecz 20-25 minut. Po upieczeniu odwiń i ostudź.
Resztę oliwy rozgrzej w rondlu. Dodaj cebulę, czosnek i chilli. Smaż 3-4 minuty, po czym dodaj paprykę. Podsmażaj przez pół minuty. Wlej bulion, dodaj piersi kurczaka. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut (mięso musi być ugotowane). Wyjmij mięso z zupy, porwij na drobne kawałki i włóż je z powrotem do garnka.
Z kolb kukurydzy zetnij ziarna i dodaj do zupy. Przypraw zupę do smaku i zdejmij z ognia.
Dodaj do zupy sok z limonek. Rozlej zupę na talerze. Rozgnieć widelcem fetę i dodaj do zupy. Udekoruj gałązkami kolendry i plasterkami marynowanej ostrej papryczki.Źródło: Olivia