Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z krakersami z polenty"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 166
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 238
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 128
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 166
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 238
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 128
Składniki
Zagotuj 1/2 l wody. Wsyp kaszkę, wymieszaj, gotuj 15 minut. Zdejmij z ognia, dodaj masło oraz sól do smaku, starannie rozmieszaj. Odstaw polentę do ostudzenia.
Gdy kaszka wystygnie, wmieszaj łyżeczkę oleju, suszone zioła i posiekane oliwki. Masę rozsmaruj na pokrytej pergaminem blasze, a gdy wystygnie i stężeje, pokrój na kwadraty. Piecz w temp. 180 st. ok. 40 min. W połowie pieczenia przewróć kwadraty.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Oczyszczone marchewki i łodygi selera pokrój na kawałki. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z marchewką. Dodaj czosnek i rozdrobnione pomidory wraz z zalewą oraz sporą szczyptę soli. Wlej 1 l wody, zagotuj.
Wsyp kawałki selera, gotuj całość do miękkości warzyw. Dopraw zupę solą oraz pieprzem. Podawaj z krakersami.Źródło: Świat kobiety