Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z klopsikami drobiowymi"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Składniki
Włoszczyznę obierz, łodygę selera oczyść. Jarzyny umyj. Zetrzyj 1/2 marchewki. Resztę warzyw pokrój w drobną kostkę.
Wrzuć je do garnka. Zalej bulionem, ugotuj do miękkości. Pod koniec dodaj posiekane pomidory.
Mięso wymieszaj z jajkiem, kaszką i startą marchewką. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób. Z masy uformuj małe kulki.
Włóż je do posolonego wrzątku. Poczekaj, aż wypłyną. Gotuj 15 minut.
Do wywaru z warzywami dodaj koncentrat, słodką paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Zagotuj.
Klopsiki wyjmij, ułóż na talerzach. Zalej zupą. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Tina