Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z klopsami"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 527
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15400
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 527
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15400
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 98
Składniki
Pomidory sparz, obierz ze skóry, a następnie przetrzyj przez sito.
Mięso dopraw solą oraz pieprzem i wyrób z jajkiem. Uformuj małe klopsy.
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle razem z cienkimi plastrami cukinii. Wrzuć warzywa do rosołu, a po chwili dolej przecier pomidorowy.
Gdy zupa zacznie wrzeć, włóż przygotowane klopsiki oraz odsączoną kukurydzę i gotuj około 15 minut.
Na koniec zabiel pomidorówkę śmietaną i zagęść mąką. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.Źródło: Kurier TV