Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z karasi z cytryną"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Sprawione ryby oraz oczyszczoną włoszczyznę i cebulę zalej 2 litrami wody. Dodaj szczyptę soli, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy, kawałeczek chili. Gotuj 40 minut.
Wyjmij ryby. Obierz z ości. Większe porcje ryby odłóż. Bulion przecedź przez sito. Do bulionu włóż pokruszone kawałki ryby, cebulę i zmiksuj.
Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę, wlej do zupy, zagotuj. Przypraw. Do każdej porcji włóż kawałki ryby. Udekoruj plasterkami cytryny, płatkami chili, świeżym koperkiem.Źródło: Dobry Tydzień