Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ów kapuśniak jest niesamowicie aromatyczny i delikatny w smaku. Łatwy i szybki w przygotowaniu. No i można zrobić na dwa dni :P Nie muszę pisać, że wyśmienitym dodatkiem do zupy są ugotowane żeberka. Dzięki mięsu, zupa jest niezwykle pożywna. Godna również polecenia przeze mnie, więc polecam Arek Gie
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2115
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 964
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20978
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2115
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 964
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20978
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (2-2,5 litra) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny. Płomień zmniejszamy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, startą na dużych oczkach marchew, ziemniaki pokrojone w kostkę i płaską łyżeczkę soli. Całość gotujemy pod przykryciem przez kwadrans. Wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości. Zupę do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.