Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kapusty kiszonej z ciecierzycą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Kapustę zalej półtora litra wody, dodaj przyprawy, gotuj 2 godziny. Ziemniaki pokrój w kostkę, ugotuj. Dodaj do kapusty razem z osączoną ciecierzycą, wlej rosół, gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Z mąki (ok. łyżki) zrób na oleju zasmażkę. Dodaj do zupy, przypraw solą i pieprzem, gotuj pod przykryciem 5 minut. Ozdób natką.Źródło: Chwila dla Ciebie