Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Lekka i aromatyczna

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotowałam mięso drobiowe na galaretę, odjęłam potrzebną ilość bulionu na zupę.
    Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę, warzywa w kosteczkę. Dałam do gotującego się wywaru. Zupa będzie się gotowała od zagotowania 20 minut. Obrałam kalarepę i posiekałam ją na zapałkę na mandolinie.
    Dodałam po pięciu minutach. Gdy warzywa były miękkie zupę doprawiłam solą i pieprzem o zabieliłam mlekiem kokosowym i posypałam koperkiem.

    Jeśli zupa ma być bardziej syta to można dodać dwie łyżki kaszy wiejskiej od razu z ziemniakami.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (24)

Dariusz-D 15 kwietnia
Fajna zupka :-)

Jak się sprawdza mleko kokosowe do zabielania, bo jeszcze do zup nie dawałem?
Nevermore 15 kwietnia
Ja to by musiał cały dzień taką zupę robić, bo wcześniej połowę kalarepy bym zjadł ;p
Pyszna zupka, no i... Czytaj całość »
Ja to by musiał cały dzień taką zupę robić, bo wcześniej połowę kalarepy bym zjadł ;p
Pyszna zupka, no i ten kokosik zdecydowanie zamiast śmietanki ;)
Docherro 15 kwietnia
Pyszna i delikatna zupka,coś dla mnie,zabieram do zrobienia:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki