Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z jarmużu z mascarpone"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na kawałki. Jarmuż umyj, odetnij grube części, pokrój.
Zagotuj rondel osolonej wody. Włóż ziemniaki, jarmuż i masło. Gotuj na małym ogniu 20 minut.
Dodaj serek mascarpone, maje ranek i bazylię, gotuj kilka minut. Zmiksuj.
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie udekoruj serkiem mascarpone.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Majcherkiewicz z Będzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie