Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa pomidorowa z jarmużem, kiełbasą i makaronem. Posypana bazylią i parmezanem. We włoskim stylu
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Przygotować warzywa: Cebulę drobno pokroić, czosnek posiekać, seler pokroić w plasterki a marchewkę w kostkę. W garnku (najlepiej szerokim o dużym spodzie) rozgrzać olej. Dodać cebulę i chwilę podsmażyć aż lekko zmięknie, dodać marchewkę i seler, smażyć ok 5 minut. Dodać czosnek - smażyć kolejne 3 minuty.
Kiełbasę wycisnąć z flaka tworząc małe kawałki ( takie jakby klopsiki na jeden kęs). W garnku odgarnąć warzywa na bok, wrzucić kiełbasę i podsmażyć, żeby się zarumieniła z każdej strony, mieszając ze dwa razy. Dodać jarmuż, zalać całość wodą ( ok 2 litry) - gotować 20 minut. Dodać przecier pomidorowy, rozmieszać, gotować jeszcze 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem i posypane parmezanem i bazylią.