Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i pożywna zupa pomidorowa z mięsem mielony, ryżem, fasolą i kukurydzą. Posypana parmezanem i bazylią. Mariaż Meksyku z Włochami na jednym talerzu.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 138
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7417
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 175
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 138
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7417
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 175
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Składniki
Cebulę pokroić w kawałki, czosnek posiekać, w dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć 2-3 minuty, dodać czosnek i mięso, oba rodzaje papryki, smażyć mieszając ok 5-7 minut, aż mięso wytrąci wodę, i podsmaży się z każdej strony.
Do garnka dodać ryż, zmieszać, posolić całość i zalać rosołkiem. Gotować 15 minut. Dodać passatę, odsączoną fasole i kukurydzę, gotować kolejne 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem, podawać zupę posypaną bazylią i parmezanem.