Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z groszku zielonego"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Cebulę posiekać, groszek przebrać. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać groszek, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić do miękkości. Odłożyć 2-3 łyżki groszku do dekoracji, resztę zmiksować. Po zmiksowaniu zupę jeszcze raz zagotować, doprawić solą i pieprzem.
Zrobić zasmażkę z mąki i masła, zaciągnąć zupę. Rozlać do miseczek, udekorować pozostawionym groszkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Osobno podać śmietanę.Źródło: Twoje Imperium