Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z groszku, z chorizo"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 751
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 164
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 751
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 164
Składniki
Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę oraz czosnek.
Rozgrzej olej w rondlu. Usmaż na złoto plasterki chorizo. Zdejmij z patelni i odłóż.
Zredukuj ogień. Na tłuszczu pozostałym z chorizo podsmaż pokrojone warzywa (3-4 minuty). Dodaj groszek i bulion. Zagotuj. Zmniejsz ponownie ogień i gotuj zupę ok. 15 minut (nie przykrywaj).
Zmiksuj blenderem zupę na gładki krem. Ponownie podgrzej, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Nałóż zupę na talerze. Na każdej porcji ułóż po kilka plasterków chorizo. Posyp posiekaną natką pietruszki i rozgniecioną widelcem fetą.Źródło: Olivia