Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z groszkiem"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Włoszczyznę oczyść, opłucz i pokrój w cienkie słupki. Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki. W rondlu rozgrzej masło i podsmaż włoszczyznę. Dodaj ziemniaki i znów smaż chwilę.
Zalej 1,5 litra gorącej wody, dodaj listek laurowy, ziele angielskie. Wsyp szczyptę soli, pieprzu i gotuj ok. 15 minut. Wsyp zielony groszek i gotuj jeszcze 10 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką oraz odrobiną wody. Wlej do zupy i zagotuj.
W oddzielnym garnku ugotuj makaron, podaj z zupą.
Czas: 50 min. 1 porcja = 100 kcal.Źródło: Kurier TV