Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z groszkiem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 203
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 203
Składniki
Do garnka wlej wodę (ok. 2 l.), włóż liść laurowy i przyprawy w ziarnach. Dodaj pokrojone marchewki, kalarepkę i por. Gotuj 10-15 min, następnie dodaj pokrojoną cukinię ze skórką, groszek, pokrojoną fasolkę i dalej gotuj 10 min.
Na koniec dodaj pokrojone ziemniaki, lekko osól i gotuj, aż zmiękną. Dopraw majerankiem i estragonem, podgotuj chwilę, na koniec dopraw solą i pieprzem, dodaj łyżkę oliwy i przeciśnięty czosnek. Podaj z zieleniną.Źródło: Świat kobiety