Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z jesiennych grzybów, u mnie typowo z gąsek.Niepowtarzalny, łagodny , lekko pikantny smak.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieram. Ziemniaki kroję w kostkę , a marchewkę trę na tarce.Wkladam wszystko do garka , dodaję wody jak na zupę i wkładam kostki rosołowe.
Gąski dokładnie płuczę.Kroję w paski i smażę na maśle z niewielką ilością soli.Gdy cała woda już odparuje , smażę jeszcze chwilę po czym dodaję wszystko do garka z ziemniakami.Gotuję aż ziemniaki będą miękkie.
Na koniec doprawiam pieprzem , dodaję posiekaną natkę pietruszki i śmietanę.Najlepiej smakuję gdy jest ciepła.