Zupa z fasolki jaś z puszki i warzyw.

Zupa z fasolki jaś z puszki i warzyw.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Polecam bardzo smaczna fit zupkę,posmakuje i dzieciom i dorosłym:)

Składniki

  • dwie puszki fasli piękny jaś
  • 1.4 czerwona kapusta
  • 1/2 cukinii
  • 3 marchewki,2 pietruszki,seler naciowy 3 łodygi
  • 1/2 pora zielona częśc
  • Ziele angielskie,liście laurowe,majeranek łyżka
  • 10g suszone pomidory w płatkach,1/2 młodej cukinii
  • 1/2 łyżeczki czosnku staropolskiegomała garśc suszonych grzybów
  • pieprz ,sól do smaku

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć najlepiej na noc.Rano gotowac około pół godz.
    Po tym czasie dodac pokrojone wszystkie warzywa i pogotować drugie pół godz.
    Dodac przyprawy ,a na końcu odcedzić fasolke z puszki i dodać do zupy.

    Wszystko zagotować doprawić przyprawami,solą pieprzem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (13)

Dariusz-D 09 czerwca
Danusiu , ja nie odcedzam zalewy z fasolki , bo jest dobra i fajnie zagęszcza zupę . Oczywiście jak wolisz :-)
Docherro 09 czerwca
Dzięki,ale mnie coś nie podchodzi ta zalewa puszkowa:)
ciacho50 09 czerwca
Pyszne danie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • dwie puszki fasli piękny jaś
  • 1.4 czerwona kapusta
  • 1/2 cukinii
  • 3 marchewki,2 pietruszki,seler naciowy 3 łodygi
  • 1/2 pora zielona częśc
  • Ziele angielskie,liście laurowe,majeranek łyżka
  • 10g suszone pomidory w płatkach,1/2 młodej cukinii
  • 1/2 łyżeczki czosnku staropolskiegomała garśc suszonych grzybów
  • pieprz ,sól do smaku
Składniki