Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z fasolą, rybą i cukinią"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Fasolę suszoną wypłucz pod bieżącą wodą, przełóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 10-12 godz. Następnie odcedź, zalej świeżą zimną wodą i ugotuj do miękkości. Świeżej fasoli nie trzeba moczyć, wystarczy zalać ją wodą i ugotować.
Cebulę drobno posiekaj. Cukinię umyj i pokrój w kostkę. Filety rybne opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i zeszklij ją, cały czas mieszając. Dodaj cukinię i mieszając smaż na małym ogniu ok. 10 min. Do gar nka wlej bulion, pogrzej. Dodaj rybę, gotuj ok. 10 min. Dodaj cebulę z cukinią oraz fasolę.
Całość podgrzewaj jeszcze ok. 5 min. Na koniec do zupy dodaj śmietankę oraz posiekany koperek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rada: Fasolę posól dopiero pod koniec gotowania, inaczej będzie twarda.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 280 kilokalorii.
Garnek z ugotowaną fasolą wstaw do zimnej wody – dzięki temu skórka nie popęka.Źródło: Świat i Ludzie