Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z fasolą, pomidorami i dynią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Zalej fasolę wodą, mocz przez noc. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj kiełbasę, smaż, aż się zarumieni. Wlej 1,5 l wody. Wsyp fasolę, dodaj ziela angielskie i liście laurowe, gotuj 20 minut. Włóż obraną i pokrojoną włoszczyznę. Gotuj kolejne 20 minut.
Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Koncentrat wymieszaj w kilku łyżkach wody, dodaj do wywaru. Dynię obierz, pokrój w kostkę, podsmaż w rondelku w niewielkiej ilości wody. Dodaj do zupy.
Całość gotuj na małym ogniu jeszcze około 15 minut. Podawaj z tymiankiem i startym na tarce serem żółtym.Źródło: Dobry Tydzień