Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupe z dyni mozna przygotowywac na wiele sposobów, lubie np. bardzo aromatyczna zupe z pieczonych skladników (dynia, cebula, czosnek, jablka i odrobina oliwy) zblendowana z bulionem i przyprawami, ale moim faworytem jest zupa gotowana z jablkami i z lekka orientalna nutka. Aby uzyskac jeszcze bardziej finezyjny smak, dodaje czasami równiez gruszke i kilka sliwek.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Aby zaoszczedzic sobie problemów z krojeniem, pieke najpierw umyta dynie hokkaido w calosci w piekarniku w temp. 150° C ok 30 min. Po wyjeciu mozna ja przekroic bez problemu, usunac nasiona i pokroic w kostke. W czasie gdy pieke dynie, drobno posiekac cebule, obrac jablka i pokroic je w kostke. Rozpuscic maslo w rondlu, smazyc na nim cebule przez 2 minuty na średnim ogniu. Dodac dynie i cukier i smazyc przez kolejne 2 minuty, następnie dodac jablka, doprawic przyprawami wedlug uznania, dodac ocet, bulion i ewentualnie troche wody, jesli konsystencja bedzie za gesta. Gotowac na malym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Zmiksowac lub zblendowac zupe, doprawic ewentualnie jeszcze raz wybranymi przyprawami. Podawac na podgrzanych talerzach, skropić olejem z pestek dyni i posypac prazonymi pestkami z dyni.