Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z dyni i pomidorów"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Dynię obierz, miąższ pokrój w kostkę, usuwając pestki. Obraną cebulę poszatkuj, czosnek pokrój w płatki. W garnku rozgrzej olej. Przesmaż cebulę. Dodaj dynię, opiekaj 10 minut. Wrzuć czosnek oraz pomidory z zalewą. Wlej 1/2 l wody. Gotuj z do datkiem soli 20 minut.
Tosty posmaruj masłem. Ułóż na blasze, opiekaj w 170 st. 5-8 minut. Zupę zmiksuj na krem, dopraw solą, pieprzem oraz octem, rozlej do miseczek. Do każdej porcji dodaj od robinę kremówki i pesto. Podawaj z tostami.
czas ok. 50 min; porcja – 350 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety