Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z czerwonej soczewicy i papryki"
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2254
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 241
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2254
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 241
Składniki
Włoszczyznę i skrzydełka włóż do garnka, zalej litrem wody, dodaj liść i ziele ang. Gotuj 40 min.
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną paprykę, przecier pomidorowy, przypraw słodką i ostrą papryką. Podduś 5 min. Z wywaru wyjmij skrzydełka, obierz z mięsa. Do zupy dodaj mięso, cebulę z papryką i soczewicę, gotuj przez 30 minut. Zupę przypraw. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień