Zupa z czerwonej soczewicy.

Zupa z czerwonej soczewicy.
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: cle
Wegetariańska zupa z soczewicy - bardzo syta! Tradycyjnie przygotowywana w kuchniach Bliskiego Wschodu.

Składniki

  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka (2 małe)
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • dwa pomidory
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki makaronu vermicelli
  • Pieprz
  • Sól
  • kmin rzymski

Przygotowanie

  1. Zgodnie z instrukcją w filmie:

    Gotujemy w ok. 750 ml wody

    - jedną pokrojoną cebulę, soczewicę, marchewkę, pomidory, czosnek.


    Po ok. 30 minutach zupę blendujemy.

    Na oleju smażymy posiekaną cebulę i dodajemy do zblendowanej zupy.
    Smażymy też pół szklanki makaronu vermicelli, a następnie dodajemy do zupy.

    Gotujemy jeszcze przez 10 minut.

    Idealna, sycąca zupka, która powali Was na kolana.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 27 lipca 2014
robiłam podobną zupę i potwierdzam jest bardzo smaczna!
rosse 27 lipca 2014
Też jadłam podobną,pyszna i rozgrzewająca:)
Składniki
  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka (2 małe)
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • dwa pomidory
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki makaronu vermicelli
  • Pieprz
  • Sól
  • kmin rzymski
Składniki