Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Razem z siostrą nazywałyśmy ją „brudną zupą”. W zasadzie nie wiem czemu, jest bardzo smaczna, sycąca, dobra na chłodniejsze dni.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 142
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 142
Składniki
Fasolę czerwoną zalewamy wodą i moczymy przez noc. Rano zlewamy wodę. Do garnka wlewamy około 2 litry świeżej wody i wsypujemy do niej fasolę, dodajemy warzywa, obrane i pokrojone w drobną kostkę, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy aż fasola będzie miękka. Następnie robimy zasmażkę –na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i ciągle mieszając, smażymy na złoty kolor. Wtedy do zasmażki dajemy troszeczkę zimnej wody, rozprowadzamy ją i wlewamy zasmażkę do zupy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku pieprzem, solą, majerankiem, natką pietruszki .