Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z czerwonej cykorii"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 123
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6651
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 123
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6651
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Składniki
Liście cykorii opłucz w wodzie i pokrój w paseczki. Natkę dymki umyj i drobno posiekaj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Białe końce dymki podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj mąkę, wymieszaj z dymką i przyrumień. Zasmażkę zalej zimną wodą i zagotuj. Dodaj kostkę rosołową.
Po 15 minutach dodaj startą marchew i paseczki cykorii. Całość zagotuj. Zupę dopraw solą i pieprzem, wlej śmietanę. W kubku rozbełtaj i posól jajko. Na rozgrzanym oleju usmaż omlet, jeszcze ciepły zwiń i pokrój w plasterki. Włóż na talerz i zalej zupą. Udekoruj posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo