Zupa z cukinią i makaronem

Przepis dnia 2017-06-02
Zupa z cukinią i makaronem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszna, sycąca i niezwykle aromatyczna.

Składniki

  • cukinia młoda- 3 szt.
  • pomidory- 4 szt.
  • cebula- 2 szt.
  • boczek wędzony- 25 dag
  • bulion- 2 litry
  • makaron- 30 dag
  • śmietana- do zabielenia
  • tymianek świeży posiekany- 5 łyżek
  • oliwa z oliwek- do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Bulion zagotuj. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Cukinię umyj i pokrój w plastry. Boczek pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Dołóż cebulę, smaż aż się zeszkli. Sparzone pomidory obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa i boczek dodaj do bulionu. Gotuj przez ok. 20 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z makaronem. Tuż przed podaniem posyp posiekanym tymiankiem.

Komentarze do przepisu (1)

PawelS89 22 maja 2019
Pyszności! Na naszej stronie www.bez-diety.pl wykorzystujemy często tą zupę dla osób, które chcą... Czytaj całość »
Pyszności! Na naszej stronie www.bez-diety.pl wykorzystujemy często tą zupę dla osób, które chcą schudnąć/przytyć :) Wszystko zależy od dodatków do niej! :)
Składniki
  • cukinia młoda- 3 szt.
  • pomidory- 4 szt.
  • cebula- 2 szt.
  • boczek wędzony- 25 dag
  • bulion- 2 litry
  • makaron- 30 dag
  • śmietana- do zabielenia
  • tymianek świeży posiekany- 5 łyżek
  • oliwa z oliwek- do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
Składniki