Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z ciecierzycy"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1284
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1284
Składniki
Ciecierzycę zalej zimną bieżącą woda, mocz przez całą noc. Zmień wodę (powinno jej być trzy razy więcej niż ciecierzycy), gotuj 60 minut, pod koniec posól. Włoszczyznę obierz, włóż do garnka z żeberkami, zielem angielskim i liśćmi laurowymi, gotuj 40 minut na małym ogniu. Osobno ugotuj makaron.
Wywar odcedź, włóż do niego ciecierzycę. Dopraw do smaku, gotuj jeszcze 10 minut. Cebulę pokrój w plastry, upraż na suchej patelni. Na talerzach rozkładaj makaron, zalej gorącą zupą, dekoruj krążkami cebuli. Udekoruj koperkiem lub pietruszką.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień