Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 478
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9710
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 739
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 142
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 478
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9710
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 739
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 142
Składniki
Brukselkę oczyścić ,opłukać ,głąby naciąć ma krzyż. Bulion zagotować ,włożyć brukselkę i gotować ok. 40 min. Kilka brukselek wyjąć z bulionu ,listki porozdzielać i odłożyć. Pozostałą brukselkę zmiksować z bulionem. Mięso pokroić w paski ,razem ze śmietaną dodać do zupy i krótko gotować. Zupę doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Parmezan zetrzeć. Papryczkę pokroić w drobną kostkę. Gorącą zupę wlać do talerzy ,każdą porcję posypać kostkami chilli i startym serem ,ozdobić listkami brukselki.