Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa to ciekawe połączenie smaków i zapachów, jest smaczna i pożywna. Zasmakuje wszystkim. Można podać ją samą lub z grzankami.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
W garnku rozgrzewamy oliwę i do dajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, podzielone na różyczki brokuły, szpinak i bulion. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy przez 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przyprawy i pokruszona Gorgonzolę. Jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i mieszamy, aż ser się całkowicie rozpuści. Serwujemy z grzankami, chlebem lub orzeszkami pinii. Zupa bardzo dobrze smakuje również na drugi dzień, ale to wypróbowałam tylko raz, bo zazwyczaj znika cała od razu :)