Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z botwinki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 194
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 194
Składniki
Skrzydełka opłucz, zalej w garnku wodą, ugotuj wywar (odszumuj). Skrzydełka wyjmij. Buraki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do wywaru, gotuj 20 min.
Botwinkę pokrój, dodaj do zupy, gotuj kilka minut. Przypraw octem, solą i cukrem. Dodaj śmietanę, połącz. Botwinkę podawaj z jajkami na twardo (ale również z ziemniakami), posyp koperkiem.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie