Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z boczniaków"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 318
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 318
Składniki
Pietruszkę i marchewki obierz i zetrzyj na tarce, cebulę drobno posiekaj, a boczniaki pokrój w paski. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj marchewki i pietruszkę. Całość podsmaż, po chwili dodaj boczniaki i smaż jeszcze kilka minut.
Następnie wlej wodę i duś pod przykryciem. W tym czasie pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Do gotujących się warzyw wrzuć podsmażony filet. Dodaj przyprawy i pokruszony tymianek. Gotuj ok. 15 min. Zupę podawaj zaprawioną śmietaną wymieszaną z mąką.Źródło: Na żywo