Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z bobu z chrupiącym boczkiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1507
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1507
Składniki
Bób ugotuj na miękko w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i obierz z łupinek. Kilka odłóż do dekoracji. Na patelnię wlej oliwę podduś cebulę, dodaj do niej połowę boczku i przesmaż. Pozostały boczek usmaż na chrupko na osobnej patelni, następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku – będzie do dekoracji.
W dużym garnku przygotuj bulion. Dodaj do niego zeszkloną cebulę i przesmażony boczek.
Całość dokładnie zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i śmietaną. Na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu, zrumień pieczywo na grzanki.
Zupę podawaj na ciepło, udekorowaną pozostałym boczkiem i tartym serem. Na wierzch wrzuć trochę bobu i grzanki. Następnie skrop niewielką ilością oliwy i natką pietruszki.Źródło: Na żywo