Zupa z berlinek

Zupa z berlinek
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszna zupa z berlinkami, zachęta dla niejadków a berlinki każdy lubi nawet dorosły się skusi.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 opakowania berlinek
  • Olej do smażenia
  • 240 g fasoli czerwonej w puszce
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Szczypta chili
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy.
    2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki parówki. Smażymy 10 minut i łączymy z ziemniakami.

  2. 3. Wlewamy fasolkę razem z zalewą, dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec zupę doprawiamy chili ewentualnie solą.

  3. 4. Zupa gotowa.
    5. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

Nevermore 16 marca
Ja mam "wszystkojadków", ale tak zrobimy taką zupkę, bo pysznie się zapowiada :) Dla 6 osób, więc... Czytaj całość »
Ja mam "wszystkojadków", ale tak zrobimy taką zupkę, bo pysznie się zapowiada :) Dla 6 osób, więc powinno być oki ;)
Docherro 16 marca
Super pomysł:)
konhambos 17 marca
Bardzo smaczna zupka.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 opakowania berlinek
  • Olej do smażenia
  • 240 g fasoli czerwonej w puszce
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Szczypta chili
  • Sól
Składniki