Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z awokado, ogórków i ciecierzycy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Ogórki obierz, przekrój wzdłuż i usuń nasiona. Następnie pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera. Awokado obierz i usuń pestkę, posiekaj i połącz z ogórkiem. Całość dokładnie zmiksuj z jogurtem i sosem Worcester. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki. W tym czasie ciecierzycę ugotuj do miękkości. Odcedź i wystudź. Następnie dokładnie polej oliwą i usmaż na patelni do zrumienienia. Dopraw pieprzem cayenne, papryką słodką, curry i kurkumą. Zupę po wyjęciu z lodówki wlej do czterech schłodzonych miseczek. Udekoruj kleksem śmietany, posyp roszponką i podsmażoną ciecierzycą. Skrop oliwą.Źródło: Na żywo