Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z awokado i ogórka"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10529
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10529
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wybieramy miąższ. Miąższ rozdrabniamy łyżką lub widelcem. Pół ogórka siekamy, mieszamy z miąższem awokado.
Wlewamy sok z cytryny, bulion warzywny, oliwę z oliwy i jogurt. Wszystko miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, kilkoma kroplami sosu tabasco i odstawiamy.
Bułkę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wsypujemy grzanki, smażymy na złoty kolor.
Zupę rozlewamy do naczyń, wrzucamy grzanki, posypujemy posiekanymi ziołami, dekorujemy plasterkiem ogórka i podajemy.
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji około 5,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 130 kcal Białko 2 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 24 g.Źródło: Rewia