Zupa wloska,Minestrone.

Zupa wloska,Minestrone.
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Agunkaa
Bardzo pyszna,rozgrzewa,a dlatego ja zrobilam bo u mnie zimno i ciagle pada,wiec poprawilam wszystkim humor.

Składniki

  • fasola z puszk, 1
  • boczek, 200g
  • cebula, 1
  • czosnek, 4 zabki
  • pietruszka, 1
  • seler, pol
  • por, 1
  • marchewka, 2
  • ziemniaki, 4
  • tymian,oregano,lisc lalrowy, po kilka galazek
  • sol,pieprz do smaku
  • bagietka czosnkowa, 1
  • bulion cieleco kurczakowy okolo 2l
  • fasola z puszki,wszystko jedno jaka, 1

Przygotowanie

  1. boczek,cebule i czosnek podus w garczku w ktorej bedzie gotowana zupa.

  2. wszystkie warzywa pokruj w kostke,najlepiej zeby wszystkie mialy ten sam rozmiar

  3. dodaj warzywa i przyprawy,poddus pare minut i dodaj bulion,gotuj na malym ogniu 45 min,pod koniec gotowania dodaj fasole,u mnie z puszki i brazowa ugotowana dzien wczesniej,ale to nie konieczne.

  4. podawac z grzankami czosnkowymi.

Komentarze do przepisu (7)

madziak 19 lipca 2010
Uwielbiam takie aromatyczne , sycące zupki. Na jesien i zimę jak znalazł :) Do ulubioonych i do wypróbowania... Czytaj całość »
Uwielbiam takie aromatyczne , sycące zupki. Na jesien i zimę jak znalazł :) Do ulubioonych i do wypróbowania oczywiście. Pozdrawiam.
biancorossa 20 lipca 2010
Baardzo apetyczny widok,mi się zdarza podobną minestrone miksować,ale wtedy beż mięsnych dodatków.Do ulubionych.
wiola1100 22 lipca 2010
taka zupka musi być pyszna od samego patrzenia robię się głodna
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • fasola z puszk, 1
  • boczek, 200g
  • cebula, 1
  • czosnek, 4 zabki
  • pietruszka, 1
  • seler, pol
  • por, 1
  • marchewka, 2
  • ziemniaki, 4
  • tymian,oregano,lisc lalrowy, po kilka galazek
  • sol,pieprz do smaku
  • bagietka czosnkowa, 1
  • bulion cieleco kurczakowy okolo 2l
  • fasola z puszki,wszystko jedno jaka, 1
Składniki