Zupa wiśniowa

Zupa wiśniowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Pyszna i prosta zupa wiśniowa podana z makaronem. Podaję ją letnią w upalne dni - fajna alternatywa dla tradycyjnego chłodnika:)

Składniki

  • wiśnie 1 kg
  • kisiel wiśniowy 1 op
  • woda ok.6 szklanek
  • cukier do smaku
  • makaron kokardki

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy.
    Wiśnie płuczemy, drylujemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy i gotujemy ok. 10 min. Słodzimy do smaku. Kisiel rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, wlewamy do zupy i ponownie zagotowujemy. Odstawiamy do przestygnięcia. Zupę podajemy z porcją makaronu.

Komentarze do przepisu (5)

Docherro 17 lipca 2019
Super:)
Kitka80 17 lipca 2019
Jeszcze w takim wykonaniu nie jadłam zupy:)
fafiatko 17 lipca 2019
Pycha! Wlasnie takie sie u mnie jadlo nie zabielane!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wiśnie 1 kg
  • kisiel wiśniowy 1 op
  • woda ok.6 szklanek
  • cukier do smaku
  • makaron kokardki
Składniki