Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1758
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1593
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1758
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1593
Składniki
Do rosołu dodaj pokrojone ziemniaki. W tym czasie na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone warzywa: cebulę z czosnkiem oraz paprykę i cukinię. Całość chwilę podsmaż i dodaj pomidory z puszki. Następnie dopraw solą i pieprzem.
Warzywa przełóż do rosołu, dodaj pokrojony por i chwilę gotuj. Na końcu dorzuć zielony groszek, soczewicę, pokrojone mięso, plasterki salami i marchewkę. Wsyp przyprawy i zagotuj. Zupę podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo