Zupa wielowarzywna.

Zupa wielowarzywna.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Zupa powstała z końcówek warzyw jakie były w lodówce.Nic się nie zmarnowało,a zupa wyszła przepyszna:)

Składniki

  • kalafior około 500g
  • pęczek koperku
  • seler naciowy 3 łodygi
  • duża marchewka
  • 200g brukselki
  • papryka czerwona i żółta ( długie)
  • brokuł kilka różyczek
  • 1 burak podłużny
  • ziemniak,3 pieczarki,suszony lubczyk łyżka,kawałek pora
  • 1/2 tubki pasty ze słodkiej papryki
  • 3 garście makaronu kokardki
  • śmietana 12% 150ml
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić w kostkę ,prócz ziemniaka,brukselki i brokuła i wrzucić do garnka.
    Zalać wodą by warzywa były przykryte.
    Gotować 30min
    Po tym czasie dodać makaron,dalej gotować około 5 min.
    Dodać pokrojonego ziemniaka ,różyczki brokuła i brukselkę.
    Dodać pastę paprykową i przyprawy.
    Kiedy warzywa są już miękkie wlać zahartowaną śmietanę,uzupełnić wodą lub bulionem jak zupa jest za gęsta.
    Zagotować.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (16)

SlodkoSlodka83 4 dni temu
Same witaminki :-)
fafiatko 3 dni temu
Nie ma to jak talerz pysznej wielowarzywnej zupy!
KulinarnaChwila 3 dni temu
Pyszności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kalafior około 500g
  • pęczek koperku
  • seler naciowy 3 łodygi
  • duża marchewka
  • 200g brukselki
  • papryka czerwona i żółta ( długie)
  • brokuł kilka różyczek
  • 1 burak podłużny
  • ziemniak,3 pieczarki,suszony lubczyk łyżka,kawałek pora
  • 1/2 tubki pasty ze słodkiej papryki
  • 3 garście makaronu kokardki
  • śmietana 12% 150ml
  • pieprz i sól do smaku
Składniki