Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa wieloowocowa"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
Truskawki przebierz, usuń szypułki. Morele obierz, usuń pestki, pokrój na kawałki. Banany obierz, odetnij końcówki. Wszystkie owoce zmiksuj na jednolitą, gładką masę.
Jogurt wymieszaj z mlekiem, dodaj do owoców wraz z cukrem waniliowym (i ewentualnie zwykłym cukrem do smaku), zmiksuj.
Zupę włóż na minimum godzinę do lodówki. Podawaj z kleksem słodkiej śmietany i owocami.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie